16 abril, 2016 la Incontinencia en adultos y natacion

INCONTINÈNCIA EN ADULTS I LA NATACIÓ

Segons l’ONI, Observatori Nacional d’Incontinència, a Espanya hi ha 6,5 milions de persones que pateixen incontinència urinària i segons la fundació internacional de malalties gastrointestinals funcionals, un 25 per cent dels homes i dones majors de 40 anys experimenten una incontinència fecal. Tot i així, malgrat la seva prevalença, la vergonya evita que algunes persones gaudeixin d’activitats saludables com la natació.
Però la incontinència en adults i la natació no han d’estar renyides. Hi ha productes disponibles que et permetran nedar sense haver de preocupar-te perquè alguna cosa interfereixi amb el teu exercici, el teu gaudi i la teva privacitat.
Incontinència urinària
La insuficiència urinària (IU), segons la International Continence Society (ICS), és qualsevol pèrdua involuntària d’orina que suposa un problema social o higiènic. Es presenta tant en persones sanes com associada a diferents malalties, i pot ser conseqüència de diverses causes. No s’ha vingut considerant una malaltia, el que unit a la falta de consens sobre la seva definició ha dificultat el seu coneixement.
La prevalença mitjana estimada ronda el 20%-30% en termes generals, amb una elevació de fins el 30%-40% en les persones de mitjana edat i de fins un 30%-50% en los ancians.
Hi ha diferents tipus d’incontinència que afecta tant a dones i homes. La majoria dels pacients utilitza absorbents d’un sol ús com a mètode de control de la seva incontinència, fet fomentat des dels mitjans de comunicació i la publicitat, amb un elevat cost no només en termes econòmics sinó ecològics (ús massiu de cel·lulosa).
Incontinència intestinal
La gent amb aquesta malaltia no té un control regular dels seus intestins, sovint resulta en pèrdues o excrecions involuntàries. Un sistema intestinal involuntari pot causar aquest desordre a més de danyar l’esfínter. Molts dels mateixos desordres neurològics que poden causar la incontinència urinària, poden causar la incontinència fecal, com l’esclerosis múltiple, l’Alzheimer, la demència o els infarts. No obstant això, també hi ha productes disponibles que protegiran als que tinguin incontinència intestinal, permetent anar a nedar o involucrar-se en activitats físiques sense preocupació.
Solucions
Existeixen vestits de bany especials reutilitzables per a la incontinència en adults i la natació,  còmodes i de fàcil manteniment, que no presenten aquests inconvenients.

Sobretot, no hauries de deixar que la incontinència eviti que facis una vida activa, saludable i disfrutable.

Incontinencia en adultos y la natacion